ATGs olika spelvarianter

ATGs olika spelvarianter

Om du är en ny travspelare och vill lära dig mer om olika spelvarianter så har du kommit rätt. När det kommer till att spela på trav så handlar det framförallt om att du har tur, men det är även till din fördel om du har koll på hur de olika spelvarianterna fungerar för att hitta din favorit.

Det finns många olika spelvarianter hos ATG och här nedan kan du få läsa mer om de vanligaste varianterna och hur du spelar på dem.

V75

Denna spelvariant har du förmodligen hört talas om innan. V75 omsätter mest pengar inom travsport och om det är storvinsten du är ute efter, bör du satsa på detta spel. Omsättningen varierar självklart men brukar ligga på ungefär 70 miljoner kronor. V75 spelas varje vecka och avgörs på lördagar där en rad kostar 50 öre.

Travet består av 7 lopp och din uppgift är att gissa rätt på vinnarhästen. Däremot behöver du inte ha alla 7 rätt för vinst, det räcker med att få 5 rätt och då har du en stor chans att kamma hem en storvinst.

V65

V65 är ett spel som, till skillnad från V75 som endast går av stapeln en gång i veckan istället avgörs fem gånger i veckan. På söndagar, måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar kan du spela på V65. Denna spelvariant liknar V75 på nästan alla plan förutom att V65 har Dagens Dubbelspel i de två sista loppen. Omsättningen är dock mycket lägre och priset för en rad är 1 krona.

V65 består av 6 olika lopp och du behöver få minst 5 rätt för att ha en chans till vinst.

V5

Detta spel är en av de äldsta spelen och går att spela varje dag. Här gäller det att du får alla rätt för att vinna pengar och förutsättningarna är att du ska hitta vinnarna i 5 V5-avdelningar.

När du spelar på V5 så kan du välja hur många hästar du vill i varje avdelning. Ju fler hästar du väljer, desto större blir systemet och därmed blir priset högre. Varje vald häst, eller rad i de fem olika avdelningarna kostar en krona styck.

Dagens Dubbel

Dagens Dubbel är en av de populäraste spelvarianterna i ATGs utbud. Denna spelvariant är mycket enkel, då det endast gäller att du ska hitta vinnarna i två lopp. Dagens Dubbel avgörs dagligen och omsätter runt 4 miljoner kronor.

Oddsen som du spelat på kommer variera beroende på vilka kombinationer du spelar på och alla spel hos ATG går att spela på mobiltelefonen, datorn eller surfplattan samt hos ett ATG ombud där du fyller i och lämnar in kupongen manuellt.

Harry Boy

Att spela med Harry Boy är definitivt det enklaste sättet att spela på trav. Istället för att du själv ska välja vilken häst du tror kommer vinna, så gör Harry det åt dig. Det går att spela med hjälp av Harry Boy på de flesta storspelen och oavsett spel så är det fortfarande lika enkelt.

Du börjar med att välja vilket typ av spel hos ATG som du vill spela, sedan bestämmer du hur mycket du vill spela för, bekräftar spel och sedan är det klart! Du får alltså ett färdigt spel där Harry Boy valt ut vinnarhästarna åt dig.

Spik-Harry

När du spelar med hjälp av Harry Boy så kan det självklart vara så att du har några egna idéer till ditt spel. Det kan handla om en specifik häst du verkligen tror kommer vinna eller om det finns något speciellt drag som du känner att du bara måste få med. Då är det ett perfekt val för dig att spela Spik-Harry.

Det går till på så sätt att du väljer ut de specifika hästarna som du vill ha med i ditt spel och sedan låter du Harry Boy sköta resten! Vilken ATG spelvariant du än väljer så hoppas vi du har turen med dig vid nästa lopp. Lycka till!