Hur förbättrar man sina resultatrader på travet?

För att förbättra dina resultatrader på travet krävs hårt arbete genom att reka och studera statistik, vilket kräver mycket tid och ett stort engagemang. Om du inte har tid, är det bästa travtips jag kan ge dig att kolla in Rekatochklart som har nominerats hela fem gånger som en av världens bästa speltipssidor på EGR Awards i London.

Reka hästar om du har tid

Att reka hästar innan man spelar på travet kan ge ett övertag i jämförelse med andra som inte tar sig tid att göra det. Genom att ta sig tid att reka hästar får man tillgång till all den information som finns om hästarna, vilket ger en bild av hur de presterar, deras styrkor och svagheter samt vilken typ av lopp och banor som passar dem bäst. Man kan också läsa om hur de tränas, vilka stall som har haft framgång med andra hästar eller snöa in sig på genetik. All denna information kan vara avgörande för att få goda resultat när man spelar på travet. Att veta vilka hästar som är i form och har god chans att vinna ett visst lopp är mycket viktigare än bara att kunna namnen på de olika hästarna.

Håll koll på kuskarna och hästarnas statistik

För att hålla koll på kuskarnas och hästarnas statistik är det viktigt att följa deras prestationer noggrant. Det finns många olika sätt att göra detta, som till exempel att läsa tidningar och tidskrifter som specialiserar sig på travsport, eller att följa resultaten online. Det är också bra att ta reda på vilka kuskar som har de bästa resultaten, vilka hästar som presterar bäst och vilka banor som ger de bästa resultaten. Genom att följa dessa statistiker kan man se hur en viss kusk eller häst presterar jämfört med andra. Man kan även se om en viss kusk eller häst har haft flera framgångsrika lopp under en period, eller om de har haft problem med skador eller andra hinder. Att veta denna information kan vara mycket användbart när man ska bestämma sig för vem man ska satsa pengar på i travsporten.

Använd dig av experttips

Ett mindre tidskrävande sätt är att använda sig av experttips när man ska spela trav och då är det viktigt att man rör sig utanför normen och inte bara tar del av tipsen alla andra får på TV. Det är viktigt att man försöker hitta sina egna lösningar och inte bara kopiera andras. Man kan använda sig av experttips från exempelvis Rekatochklart som är tillgängliga på nätet.