Spela på fasta travodds

Travsporten är en av Sveriges främsta sporter och denna sport går ut på att travhästar springer runt en oval bana. Att just betta på travhästar är något som är mycket vanligt i Sverige och för att bli en stor vinnare på trav måste du ha tålamod.  

Vanligtvis springer de två varv och den häst som är först över mållinjen vinner! Vågar du vara med och spela? 

Vad är travodds? 

Om du aldrig spelat på hästar förut kan det vara en bra början att lära dig lite mer vad travodds innebär rent i praktiken. Dessa travodds har en stor påverkan på och förklaring till hur mycket det egentligen är som du kan vinna genom att spela på hästar.  

På ett enkelt sätt kan man säga att ett travodds är proportionen mellan insats och vinst när du spelar på plats och vinnare, där spelprocenten anger hur stor andel kuponger varenda häst är streckad på. Man kan spela på flera olika speltyper på travet och du kan vinna upp emot flera miljoner kronor, om du har riktigt tur! 

Vad innebär fasta travodds? 

Olika spelbolag har olika erbjudanden när det kommer till att spela på hästar. Fasta odds som finns hos de flesta stora spelbolag innebär att oddset är fast. Även om hästen du spelar på skulle sjunka hos något spelbolag så är spelet låst, det vill säga att oddsen varken kan gå upp eller ner. Det innebär att du helt enkelt kan se direkt hur stor vinst det blir om du vinner.   

De fasta oddsen styrs av oddssättare som kan väldigt mycket om trav och som håller koll på varenda häst dagligen och dess chanser att kunna vinna. Om du spelat på ett ekipage till ett fast travodds så kan du få en återbetalning om ekipaget skulle strykas innan loppet till exempel. Om ditt ekipage galopperar så kan du inte få återbetalning av insatsen.  

Fasta odds erbjuder dig en viss säkerhet för dig som inte vill eller har råd att riskera en massa pengar. Att spela på fasta odds har både sina för-och nackdelar. Det är ett mer säkert sätt att spela på hästar, men chansen att oddsen ökat om de inte var fasta är stor och då hade du kunnat vinna mer pengar. Det är helt enkelt ett risktagande som du själv behöver överväga. 

Hur spelar man på fasta travodds? 

Till att börja med så behöver du ha ett konto hos ett spelbolag, om du inte redan har ett så är det mycket enkelt att skapa. Du måste även ha ett BankID så du kan verifiera din ålder eftersom alla spelsidor har en åldersgräns på 18+.  

Precis som med all annan sport så kan du även med hästar kombinera ett spel hos någon av spelbolagen som kan erbjuda dig fasta travodds. Du kan spela på dubblar, singlar eller fyrlingar med ett stort utbud av olika kombinationer.  

Om du är nybörjare när det kommer till spel på travhästar så är fasta odds bra att börja med. Det kan kännas mycket säkrare för dig och du riskerar inte att förlora en massa pengar. Du vet redan innan du lägger spelet hur mycket du kan vinna och även då hur mycket du går plus eller minus. De fasta oddsen är låsta och du får garanterat de pengar som det står att du får om du vinner.