Vilka är de 5 mest populära spelen på fotboll?

Fotboll är en av världens mest omtyckta sporter som följs av mängder med människor. Oavsett om det handlar om Premier League, La Liga eller Bundesliga på hemmaplan eller VM och EM internationellt finns det nästan alltid någon spännande turnering på gång. Lägg dessutom till Champions League och man inser varför detta är en så attraktiv marknad för den som vill satsa på spel.

Matchresultat

Att satsa på matchresultat är på många sätt den mest rena formen när det handlar om spel. Här gäller det enbart att satsa på vilket resultat du tror det kommer bli. Kommer hemmalaget eller bortalaget vinna? Eller blir det oavgjort? Om du har ser en lista med odds för fotboll, går in på en särskild match och tänker ”Jag tror X kommer vinna den här” – detta är exakt hur det går till att spela på matchresultat.

Det finns massor med olika alternativ att ta hänsyn till här, bland annat form, hur lagen brukar spela på hemma- respektive bortamatcher och vilka eventuella skador som spelarna råkat ut för på sistone. Här kommer du långt genom att göra lite research, och därmed kommer du bättre förstå oddsen som finns på olika spelbolag som till exempel Comeon betting och se vad dessa olika odds ger. Tänk dock inte alltför mycket, gå på magkänslan, du kommer långt med den.

Rätt resultat

Ett av de svåraste spelen att vinna är samtidigt ett av de vanligaste, kanske för att man ofta vill ha med ett spel med bra odds som komplement till andra spel. Här handlar det om att försöka förutspå matchens resultat domaren blåser av, så i princip slår du med detta ihop en hel massa olika spel i ett och samma paket.

Du behöver fråga dig följande:

Vilket matchresultatet kommer det bli?

Kommer båda lagen göra mål?

Vad blir slutresultatet?

Hur många mål kommer det göras i matchen?

Accumulators

Ett annat väldigt populärt sätt bland fotbollsälskare är att placera många spel på samma kupong. Detta innebär att du satsar på att ett visst antal resultat ska inträffa och att du måste har alla rätt för att du ska få utdelning. Till exempel kan du satsa 10 spel på vem den första målgöraren kommer vara i 10 olika matcher, och då måste du alltså pricka in alla dessa enskilda spelare för varje match.

Det vanligaste här är att satsa på matchresultatet för ett visst antal matcher. Ofta brukar man spela på exempelvis matchresultatet för varje resultat på Premier League-matcher som händer under lördagen. Eftersom du måste ha alla rätt här är oddsen ofta mycket högre.

Målskytt

Du kan välja att satsa på att en viss spelare kommer göra mål någon gång under matchen.  

Ett spel på om en viss spelare som du har valt kommer att göra ett mål när som helst under en match. Det spelar ingen roll om en annan spelare gör mål före dem eller efter dem. Bara spelaren du satsat på sparkar in bollen i mål någon gång under matchens 90 minuter kommer du vinna dina pengar.

Sådant du behöver fundera på när du satsar på den här sortens spel, och anledningen till att det är så populärt, är om en spelare är i bra form. Under säsongen 2015-2016 slog till exempel Jamie Vardy rekordet vad gäller flest matcher i rad där en spelare gjorde mål. Han fick nämligen bollen över linjen i 11 matcher i rad! Målskytts-spel hade varit en utmärkt satsning under den tiden.

Utbetalningarna för målskyttar brukar sjunka när laguppställningen väl offentliggörs (logiskt nog), så om du säkert vet att en spelare kommer starta kan det vara smart att satsa på den spelaren i förväg.

Draw No Bet

Ibland har du en känsla av att ett lag kommer att vinna en match, men att det även finns vissa chanser för motståndarlaget. Här passar det bra med ett så kallat Draw No Bet, vilket innebär att du får pengarna tillbaka om det blir oavgjort. 

Det du måste tänka på när det gäller Draw No Bet-spel är att du i princip säkrar ditt spel, så oddsen som de flesta bookmakers erbjuder är lägre än oddsen för ett direkt vinstspel på matchresultatet. Det innebär inte att du inte ska placera det, det förklarar bara varför oddsen inte ser lika tilltalande ut som du kanske hoppats.

Det absolut viktigaste att komma ihåg när det gäller alla ovanstående spel, särskilt i samband med knockout-tävlingar, är att ditt spel endast omfattar matchens 90 minuter. Stopptid på grund av skador ingår i de 90 minuterna, men om matchen hinner gå till förlängning räknas inte detta med i ditt spel.