Andelsspel

Det är kul att spela och betta på sport. Det gör att spänningen stiger när man har satt in en liten slant och samtidigt tittar på. Det kan vara i stort sett vilken sport som helst men något som är otroligt populärt att spela på är ATG, alltså trav. Du behöver inte ha ett brinnande intresse för sporten för att spela på hästar, det kommer att vara roligt i alla fall. Det är extra roligt när man kan spela tillsammans på atg och hästar och när man vinner kan man göra något roligt med pengarna. Det knyter band till sina vänner som förhoppningsvis även sprider sig utanför travbanan. Är du inte så insatt så kan du köpa ett andelsspel, eller göra ett med dina vänner. Då behöver du inte ha lika mycket kunskap som om du spelar själv.

Vad är ATG tillsammans?

Ett andelsspel är att spela ATG tillsammans. Vad det kostar att spela på hästar, och även Stryktipset och liknande, beror till stor del på hur mycket du vill gardera dina spel. Gardera betyder att du satsar på flera olika alternativ samtidigt. I ett lopp med hästar kan det betyda att du spelar på häst nummer 1, 7 och 8 till exempel. Ett sådant spel kommer att kosta dig mer än om du väljer att bara spela på häst nummer 7. När du har satt på 3 hästar så har du garderat dina val och insatsen höjs. För att kunna göra ett spel med högra insats men utan att behöva betala så otroligt mycket är andelsspel vanliga.

Då görs ett större spel där man helgarderar vissa lopp och halvgarderar andra. När det är svårt att veta vem som kommer att vinna så sätter man helt enkelt ett kryss i rutan på flera potentiella vinnare. När spelet sedan är lagt så kommer det att kosta en viss summa, vi säger 200 kronor för enkelhetens skull. Gör man då ett spel med 4 andelar så kommer varje spelare bara att betala 50 kronor och få en fjärdedel av en potentiell vinst. Det är smart och kanske den enda vägen för att komma åt de riktigt stora vinsterna. Ska man vinna riktigt stort så måste man i stort sett ha alla rätt på travet och det är otroligt svårt om man spelar med en kupong utan att gardera en hel del. Spelar man då tillsammans så kommer man öka sina chanser att vinna.

Hur mycket man vinner beror på det som heter odds. Odds berättar för oss hur sannolikt det är att något händer. Ett lågt odds menar att det är ganska sannolikt att något kommer att hända och tvärtom. Du får utbetalt det som oddset är. Har du satt 100 kronor på en häst som har oddset 1.5 att vinna så vinner du 1.5 gånger pengarna, alltså 150 kronor. Det gör att det är lättare att vinna med låga odds men din vinst kommer inte att vara så imponerande som om du vinner när något har högt odds.