Onlinebetting på trav


Trav är en av de mest populära eventen att spela på i Sverige. Varje lördag omsätts det över 50 miljoner kronor på V75 som är det absolut mest populära travspelet i Sverige. Även om trav har varit populärt väldigt länge så är det helt klart så att inslaget med vadhålling är något som gör det än mer populärt. Utan betting på trav så kan vi vara säkra på att landets travbanor hade varit nästintill tomma och inga travlopp hade visats på TV. Betting är alltså en stor del av travsporten och det behövs för att travet ska kunna överleva som folksport

Innan 2000 så var det omöjligt att hitta ett lagligt sätt att spela på trav som inte hette ATG. Eftersom ATG är ägt av staten så var det den enda aktören på marknaden under en väldigt lång tid. När internet och bredband började växa fram i snabb takt så såg spelbolag som Nordicbet och Bet365 en bra möjlighet att ta sig in på den svenska vadslagningsmarknaden för trav genom att erbjuda högre odds till sina kunder än vad ATG kunde göra.

Den stora skillnaden mellan ATGs odds och ett online spelbolag som Unibet är att ATG inte kan förlora pengar på ett lopp. ATGs odds bestäms inte förens loppet har börjat eftersom det beror helt och hållet på hur folk har spelat. Ju fler spelare som tippar på en häst desto lägre blir oddset. När du tippar vinnare eller plats på ATG så spelare du inte för att vinna pengar från ATG utan det är dom andra spelarnas pengar som du kommer att vinna, precis som i V75, V65 och V5.

När du spelar hos Unibet däremot så spelar du till ett fast odds som är satt av deras bookmakers. Om oddset för en häst är 5.00 gånger pengarna när du spelar så är det oddset som du kommer att få, oavsett om oddset senare justeras upp eller ner. Eftersom travoddsen hos Unibet inte är påverkade av antalet spel på en särskild häst till samma mån som ATG så är det ofta som du hittar odds som är upp till 100% bättre online än om du spelar hos ditt lokala ATG ombud. Det fina med att spela online hos spelbolag som Expekt och Unibet är att dom inte tar ut avgifter när du lämnar in dina spel.

Spel på V75, V65, V5 och Dagens Dubbel (DD) online

För tillfället så finns det inget spelbolag som erbjuder någon variant av V75, V65 eller V5 på webben. Anledningen till detta är mycket enkel. Det finns inget spelbolag på nätet som skulle ha en chans att konkurera med ATG vad det gäller omsättning för V75 och om spelbolagen inte kan vara bättre än ATG så vill dom inte heller ge sig in på den marknaden. Vad det gäller marknaden för vinnare/plats så är spelbolagen på nätet mycket bättre än ATG men när det kommer till poolspel som V-75 så är ATG ditt enda alternativ. Om du vill spela på V-75 skulle vi dock rekommendera dig att göra detta på ATGs hemsida istället för hos ditt lokala ombud eftersom du då slipper att betala inlämningsavgifter.

Spelformer för trav online

När du tippar på trav hos ett spelbolag som Unibet eller NordicBet så kommer du inte att hitta samma utbud av spelformer som du har hos ditt lokala ATG-ombud. Dom spelformer som erbjuds på nätet är Vinnare, Plats och Head to Head spel. Vad det gäller vinnare och plats så är dom flesta insatta i vad det betyder men Head to Head spel är något som du inte hittar hos ATG så låt oss förklara lite mer om detta.

Head to Head spel på trav innbär att det spelbolag som du spelar hos har valt ut två hästar i ett lopp och du ska hitta vinnaren av dessa två hästar. Detta kan verka som en tråkig spelform för er som inte har provat det förr men vi kan lova att det är mycket mer intressant än vad det låter. Eftersom du bara ska hitta vinnaren av två utvalda hästar i ett travlopp så är oddsen inte alltid så höga men det är också mycket lättare att vinna pengar.